El Comportament dels Ocells Com Interpretar Què Fan i Per Què

ISBN: 9788413561707

22,50 €
Impuestos incluidos

L’excepcional capacitat d’adaptació dels ocells que es recull en aquest llibre prové d’entorns exòtics i extrems, però també d’ocells que coneix l’observador urbanita d’arreu del món.

Els ocells són criatures intel·ligents i sociables que mostren un ampli ventall de comportaments (des de l’assetjament i la imitació fins a l’aparellament i la cria en comú dels polls). Per què es comporten com es comporten? Aportant llum als singulars actes dels ocells a través d’exemples d’espècies d’arreu del món, El comportament dels ocells presenta fascinants testimonis de la seva vida privada, tots explicats en un context evolutiu.

Esbrinarem com els ocells busquen menjar, a partir de tàctiques d’alimentació, mitjans i furts. Aprendrem coses sobre els rituals de festeig a través del sistema de preferències, rivalitat, galanteig i emparellament; els conflictes familiars que sorgeixen entre pares, cries i germans; i les tensions i tibantors de la niuada, com ara la defensa territorial, el nepotisme i el sabotatge de relacions.

Veurem com responen els ocells a les amenaces i els perills (mitjançant pràctiques tan insòlites com remors, piuladisses d’alarma concretes, estratagemes de distracció i disseny de nius contra els depredadors). També interpretarem com els ocells modifiquen determinats comportaments (neteja, migració, criança i arrauliment) segons el clima.

Amb profusió d’il·lustracions, aquest llibre explora les enormes diferències entre individus pel que fa a la personalitat i com les dades científiques a gran escala augmenten el coneixement de què disposem.

  • La prosa amena de Wenfei Tong, enriquida amb anècdotes i experiències personals, en què explica la vida privada dels ocells, des de la recerca dels aliments i la vida familiar, fins com fer front a les amenaces climàtiques.