La Catalunya Emergida Històries que els Pantans Van Engolir

ISBN: 9788413563541

€27.50
VAT included

Un llibre a tot color, en format de crònica periodística, amb espectaculars fotografies, que mostren el contrast de l’abans i el després dels elements que van quedar submergits.

Què tenen en comú Francesc Macià, Leo Messi, Miquel Martí i Pol, el bandoler Serrallonga, Jesús Moncada i un dels grans concertistes mundials de castanyoles?

Quin mal final van tenir un bombarder rus, una fàbrica d’armes del segle XVIII, l’estació de tren de la Baells, un miner de Corçà, uns maquis del Berguedà o el pèrfid Comte d’Espanya?

La resposta cal buscar-la en indrets que oficialment ja no existeixen, perquè un dia un embassament els va esborrar del mapa, tot i que molts d’ells s’entossudeixen a emergir quan es produeixen episodis greus de sequera.

Amb la construcció dels pantans catalans, des dels anys deu fins als noranta del segle XX, van quedar submergits o abandonats pobles sencers i molts elements patrimonials com molins, ponts medievals, camins ancestrals, masies seculars, monestirs, ermites, conreus, indústries, vies de comunicació… i amb ells històries, imatges, records i vivències personals que tornen a aflorar amb aquest llibre.

  • «De Sau a Susqueda, de poble a poble, de campanar a campanar, durant més de mig any hem palpat de molt a prop la cruesa de la sequera per poder explicar moltes de les històries oblidades que, paradoxalment, ha fet aflorar. Us volem fer partícips ara d’aquest nostre vertiginós i emocionant viatge a la Catalunya que un dia va quedar esborrada del mapa. Benvinguts a la Catalunya emergida.»